Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başladı

13 Şubat 2024
Salı

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ DUYURU İLANI

Üniversitemiz KA131 2024 dönemi projesi kapsamında, 2024-2025 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemi Öğrenim Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen başvuru ve İngilizce dil sınav (ya da eşdeğer) kriterlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU TAKVİMİ

Başvuru Başlangıç Tarihi: 10.02.2024

Bitiş Tarihi: 25.02.2024 saat 17.30

Yabancı dil sınav tarihi: 1 Mart 2024 saat: 09.30 (Sütlüce Kampüsü)

Yerleştirme sonuçlarının ilanı: 8 Mart 2024

BAŞVURU KRİTERLERİ

  1. Üniversitemiz örgün eğitim öğrencisi olmak,
  2. Öğrenim hareketliliğinden yararlanabilmek için bölümler arası Erasmus+ ikili iş birliği anlaşması olması gereklidir. Bu sebeple, anlaşması olan bölümlerin öğrencileri başvuru yapabilecek ve sınava girebilecektir.
  3. Öğrenciler 10.02.2024 - 25.02.2024 tarihleri arasında E-devlet https://turnaportal.ua.gov.tr/ üzerinden başvurularını 25.02.2024 saat 17.30’a kadar tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru için gerekli olan belgelerin, Başvuru Portalının ilgili bölümüne yüklenmesi gerekmektedir. Eksik belgesi olan ya da başvurusu bulunmayan öğrenci sınava giremeyecektir.

NOT: Öğrenciler, başvurmayı düşündükleri üniversitelerin bilgilerini ve varsa özel koşullarını inceleyerek tercih yapması gerekmektedir.

  1. Ön lisans ve Lisans öğrencileri için 2.20/4.0, Yüksek Lisans ve Doktora için ise 2.50/4.0 ağırlıklı ders ortalamasına sahip olmak. Söz konusu ortalama sağlanıyorsa öğrencinin alttan dersinin bulunması başvuru yapmasına engel değildir. Ortalaması henüz belli olmayan öğrenciler başvuru yapamayacaktır.
  2. Her bölüme tahmini olarak 1 kontenjan verilecektir. Erasmus Ofisi, Bakanlık tarafından üniversitemize tahsis edilen hibe miktarının kullanımına göre bölüm kontenjanlarını (daha az/daha fazla) tekrar değerlendirilecektir.
  3. Mezun durumunda olmamak; mezuniyet aşamasındaki son sınıf öğrencileri, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvuramazlar. Başvurulacak dönem için yeterli sayıda AKTS (ECTS) kredi yükü olması (bir yarıyıl için 30 AKTS).
  4. Hazırlık sınıfı ve uzaktan eğitim öğrencileri başvuru yapamaz. Her bölüm için sıralama şeffaf bir şekilde ve hakkaniyet ilkesi çerçevesinde belirlenecektir.

  İNGİLİZCE DİL SINAVI

  1. Erasmus+ İngilizce Dil Sınavı 1 Mart 2024 Cuma günü saat 30’da Sütlüce Kampüsü’nde yüz yüze gerçekleştirilecektir.
  2. İngilizce Dil Sınavı üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanacaktır. Öğrencilerin düzenlenecek yabancı dil sınavından en az 55/100 puan alması gerekmektedir. Puan barajının altında kalan öğrenciler değerlendirmeye alınmaz.
  3. Bu sınavın haricinde kabul edilecek dil sınavları ve puan koşulları aşağıdaki gibidir. Öğrenciler başvuru sistemine dil belgelerini yüklemelidir.

Tablo 1: Eşdeğerliği kabul edilen ulusal yabancı dil sınavları

Sınav Adı

Asgari Puan

KPDS

55

ÜDS

55

YDS/ e-YDS

55

YÖKDİL/ e-YÖKDİL

55

 

Tablo 2: Eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları

Sınav Adı

Asgari Puan

TOEFL iBT

66

PTE Akademik

50

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

  • Başvuru https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresinden online olarak yapılacaktır.
  • Sitede arama kısmına İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ yazarak ilgili ilana gidebilirsiniz.
  • İLK OLARAK e-devlet şifrenizle giriş yapınız. Giriş yaptığınızda sadece üniversitemizin ilanlarını görebileceksiniz.
  • Giriş yaptıktan sonra, başvuru yapmak istediğiniz ilanı bulup, başvuru yap butonuna tıklayınız.
  • Ön bilgilendirmeleri mutlaka okuyunuz.
  • Başvuru sırasında öğrenci transkripti ve varsa değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler (engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu vb.) eklenmelidir.
  • Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görülmeyecektir.
  • Öğrencinin başvuru           aşamasında     yanlış  ve            eksik   beyanından kaynaklanan       sorunlardan Erasmus Ofisi sorumlu tutulamaz.

ÖNEMLİ HUSUSLAR

  • Çevrimiçi başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve başvuru belgelerinin çevrimiçi olarak yüklenebilmesi için belirlenen tarih aralığına titizlikle uyulması gerekmektedir.
  • Belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge yüklemesi yapılamayacaktır. Başvurular tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacaktır.
  • Başvuru yapmadan önce, başvuru koşullarını dikkatle inceleyiniz. Bu koşulları kabul ederek başvuruda bulunduğunuzu unutmayınız. Seçim sonrası süreçte ve uzlaşmazlık çıkabilecek durumlarda, mevzuat hükümleri ile birlikte bu başvuru ilanında yer alan koşullar dikkate alınacaktır.
  • Başvuru esnasında Erasmus Ofisine herhangi bir belge çıktısı teslimine gerek yoktur.
  • Başvuru sırasında Güzya da Bahar dönemini işaretleyiniz
  • Hareketliliğe seçilen öğrenciler, yalnızca bir dönem için hibe alırlar ve faaliyet uzatma taleplerini hareketlilik bitiminden en az 2 ay önce Erasmus Ofisine bildirmesi gerekmektedir.
  • Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Hibe, yurtdışında bulunduğunuz süre zarfındaki tüm masraflarınızı karşılamaya 
  • Öğrencilerin başvurularının akabinde yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumundan kabul alamamalarındanİSTÜN Erasmus Ofisi sorumlu tutulamaz.
  • Yararlanıcı adayları, üniversite seçimlerini yaparken gitmeyi planladıkları üniversitedeki öğretim dillerinin neler olduğuna ve bunlar için talep edilen asgari yeterlilik seviyelerineson derece dikkat etmelidirler. Bu nedenle başvurudan önce gitmeyi planladığınız kurumun web sayfasını incelemeniz gerekmektedir.
  • Bölüm koordinatörünüzü öğrenmek için: https://www.istun.edu.tr/tr/erasmus-tr/erasmus-bolum-koordinatorleri

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Ölçüt

Ağırlıklı Puan

Akademik başarı düzeyi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Dil seviyesi

%50 (toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına

+15 puan[1]

Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)

+10 puan[2]

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere

+10 puan[3]

Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma

+ 10 puan

Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir

+5 puan[4]

Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)

-10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma

-10 puan

Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama

 -10 puan

İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır)

-10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için: Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır)

 -5 puan

HİBE MİKTARI

Ülke grupları

 Misafir Olunacak Ülke

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

 

1. ve 2. Grup Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

 600

 

3. Grup Ülkeler

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

 450

 

Programdan Hibesiz Faydalanma

  • Öğrenciler istedikleri takdirde hibe almaksızın Erasmus değişim öğrencisi olabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Hibe hesaplamasına bütçe yetersizliği dolayısıyla dâhil edilemeyen öğrenci hibesiz olarak faaliyete katılabilme hakkına sahiptir. Akademik başarı notu ve dil sınavı sonucu ile kriterleri sağlayamayan öğrenciler hibesiz dahi olsa programa katılma hakkı elde edemezler.

Sorularınızı erasmus@istun.edu.tr adresine e-posta ile gönderebilir, telefonla ofise ulaşabilir ya da Erasmus Ofisine uğrayabilirsiniz.

[1] Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

[2] Önceliklendirme için öğrencinin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.

[3] Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

[4] Aşağıdaki faaliyetlerden biri ya da birkaçını deneyimleyen stajlar bu kapsamda sayılır: dijital pazarlama (örn. Sosyal medya yönetimi, web analitiği), dijital grafik, mekanik ve mimari tasarım; uygulama, yazılım ve kod ya da websitesi geliştirme; bilişim sistem ve ağlarının kurulumu, bakımı ve yönetimi, sibergüvenlik, veri analitiği, veri madenciliği ve görselleştirmesi; programlama, robotik ve yapay zekâ eğitimleri. Genel müşteri hizmetleri, talep oluşturma, veri girişi ya da rutin ofis görevleri bu kapsamda sayılmaz.

Canlı Görüşme Mesaj Bırakın
Bize Sorun!
İSTÜN

* Gerekli
* Gerekli
* Gerekli
* Gerekli
* Opsiyonel