İSTÜN 1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen İSTÜN 1. Ulusal Dünya Diyabet Günü Sempozyumu, 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Üç oturumdan oluşan ve üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen ilk sempozyum olmasıyla öne çıkan etkinlikte yer alan konuşmaları 300’den fazla katılımcı dinledi.

Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Özer ERGÜN’ün yaptığı 1. oturumda konuşan üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Atakan YEŞİLYURT, diyabetin güncel medikal tedavi stratejilerine değindi

2. oturumun moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Muhsin ÖZTÜRK gerçekleştirdi. Bu oturumda konuşma yapan üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Tuba GÜNEBAK diyabetin tıbbı beslenme tedavi stratejileri hakkında bilgiler verdi. Oturumunda yoğun olarak güncel diyet tedavisi ilkeleri ayrıntılarıyla konuşuldu.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin MUTLU’ nun yaptığı son oturumda ise bağışıklık ve beslenme konusu ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. Oturumda konuşan Doç. Dr. Elvan YILMAZ AKYÜZ özellikle pandemi döneminde diyabetik bireylerin bağışıklıklarını güçlendirmeleri için dikkat etmeleri gerekenleri hususlara değindi. Oturumun sonlarına doğru söz alan düzenleme kurulu üyeleri ulusal olarak düzenlenmiş oldukları bu sempozyumu 2021 yılında uluslararası çapta düzenleme kararı aldıklarını bildirdiler.