(45hours)x(17weeks)= 765 hours (time a student must spend to study in a semester)
1-ECTS= (765 hours /30 ECTS) = 25.5 hours
1-ECTS = 25.5 hours
The student spends this time on lectures, assignments, labs, exams, projects, and self-study. The teacher of each course lists the requirements of his own course and determines the ECTS credits on this basis.
For example: a 3-credit pool course; 10 assignments are given; There are 2 midterm exams (Saturday+Sunday) and let the student's self-study time be set as 30.
ECTS for the course:
(15 weeks of lessons)x(3 hours) = 45 hours / time spent by the student for the lesson
(10 assignments)x(3 hours) = 30 hours / time spent by the student making assignments
(2 midterm exams)x(3hours) = 6 hours / time spent for exams
= 30 hours of self-study at home, library, etc.
Total= 121 hours
1-ECTS= 25.5 hours